KLAARTJE & MEREL

Alle sieraden van Dicht op de huid zijn gemaakt van zilver en stuk voor stuk uniek. Sommige teksten komen vaker terug. De structuur, letters en vlakjes verschillen steeds, waardoor elk sieraad een unicum is.


Klaartje van Leeuwen (Sierbaar) is edelsmid en maakt deze sieraden helemaal met de hand. Ze slaat de teksten er lettertje voor lettertje in en maakt ook handmatig structuur in het zilver. Voor haar andere werk kijk je hier.

Merel Morre is dichter en was van 2013 tot 2015 stadsdichter van Eindhoven. De teksten voor Dicht op de huid zijn allemaal van haar hand. Sommige teksten zijn gepubliceerd in één van de drie bundels die er van haar verschenen.

Klaartje en Merel zijn zussen uit een gezin van drie dochters; Klaartje is de oudste en Merel de jongste. De middelste dochter, Annemieke, is het brein achter de naam van de sieraden: Dicht op de huid. Mooie zussensamenwerking dus!

 

Advertisements

8 thoughts on “KLAARTJE & MEREL

  1. Wow, wat een geweldige positieve inspiratie stealen jullie uit. Dat jullie zussen zijn maakt het heel bijzonder, maar ook zonder dat gegeven zijn jullie als individu ieder heel inspirerend in wat je doet. Ieder haar talent, dat jullie dit hebben laten samensmelten is geniaal. Succes met de geweldige sieradenlijn met de mooie teksten en titel. Dicht op de huid. Ik ben geraakt, dankjulliewel🍀
    Hartgroet Ellen Berens

    Liked by 1 person

  2. Gisteren ben ik ontzettend verwend door mijn collega’s met een zilveren hanger met de tekst ‘hoofd uit, hart aan’. Wat prachtig! Ik was al fan van de teksten van Merel en nu ook van de sieraden van Klaartje!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s